שאלות ותשובות

האם יחסים פתוחים זה אורח חיים שמתאים לכולם?

התשובה החד משמעית היא לא חשוב להבין שפתיחת הזוגיות לא מתאימה לכל זוג. למעשה היא כנראה מתאימה ליחסית מעט אנשים. לא תמיד אפשר לדעת מראש. יש אנשים שחושבים שזה מתאים להם ומגלים תוך כדי שממש לא. ויש כאלו שבטוחים שזה לא בשבילם אבל תוך כדי התהליך מגלים שזה עו …

קרא עוד

כשאחד רוצה ואחד לא רוצה

בדרך כלל אנשים לא מגיעים לזה יחד. לפעמים כן. כבר מראש בני הזוג מחליטים שאין להם זכות או בעלות על גופו ונפשו של השני ומחליטים לחיות בצורה לא מונוגמית לפחות באופן עקרוני (כי הרבה פעמים תחילת היחסים היא מאוד מונוגמית, שלא נאמר אובססיבית ופותחים כשההורמוני …

קרא עוד

איך מתחילים?

ובכן…רבים לא מגיעים ללדבר על זה כלל. אולי כקוריוז או משהו כללי כנושא שיחה. אבל לבוא לבן או בת זוג ולהגיד ממש אני רוצה לפתוח את מערכת היחסים זה מקום שקשה מאוד להגיע אליו, כי זה משנה את חוקי המשחק גם אם יוחלט בסופו של דבר לא לפתוח. ברגע שנאמרו המילים " …

קרא עוד

כללים/חוקים/גבולות וקווים מנחים

אנשים שפותחים את היחסים שלהם צמאים בדרך כלל לחופש – אבל גם הם עדיין זקוקים לגבולות כדי להרגיש בטוחים. בהתחלה העולם הזה נראה כל כך מפחיד ופרוץ. וגם קל כל כך להיסחף לתוכו ולאבד את הראש. ולכן בהתחלה הרבה זוגות מרגישים שהם זקוקים לגבולות מדוברים ולפעמים אפ …

קרא עוד

קנאה

אחת הסיבות העיקריות שבגללן אנשים מפחדים לפתוח את הזוגיות שלהם, או סוגרים אותה בכל זאת אחרי שכבר פתחו אותה, היא הקנאה. גם אנשים שכמהים לצאת החוצה מושכים במושכות ועוצרים את עצמם פעמים לא מעטות כשהם מבינים שבזוגיות פתוחה בהסכמה מה שמותר לך מותר גם לבן או …

קרא עוד

התאהבות מחוץ למסגרת

התאהבות. אולי הפחד הכי גדול של זוגות שיוצאים החוצה. הסווינגרים בדרך כלל מתרחקים מזה כמו מאש ולכן גם מגבילים את היחסים לסקס בלבד. גם רבים מאלו שיוצאים לזוגיות פתוחה יוצאים עם תנאי. סקס כן רגשות לא. אם יש רגשות חותכים. את הרגשות שומרים לבית לזוגיות בלבד. …

קרא עוד

ילדים

מה עושים אם יש ילדים בבית, או עם ילדים שנולדים לתוך זוגיות לא מונוגמית מראש? איך מתמודדים? ילדים זו הבטן הרכה שלנו. אנחנו בוחרים ללכת בתלם כדי לא לפגוע בילדים. הרי הסיבה העיקרית שבגללה אנשים חילוניים ממשיכים לעשות ברית מילה היא כדי שלא יצחקו על הילדים …

קרא עוד

איך לקיים מערכת פוליאמורית מוצלחת

סיכום בנקודות מהספר More than two של פרנקלין וו על איך לנהל יחסים מרובי אהבות בהצלחה.הרחבתי קצת את הנקודות שלו מתוך ניסיוני אבל אפשר לקרא עליהן בפירוט רחב בהרבה אצלו בספר. היו גמישים מחשבתית והיו אמפטיים מערכות יחסים בכלל, אבל בטח מערכות יחסים פתוחות י …

קרא עוד

כדאי לדעת במקרה של גירושין

יחסים לא מונוגמיים בהסכמה נחשבים לבגידה לכל דבר על ידי הממסד הרבני. תוצאת הבגידה של אשה בבעלה היא הפסד של מזונות אשה, וזאת בלבד, אך לא הפסד של רכוש, או משמורת הילדים. ודבר זה חשוב לדעת – כדי להפריך את הדעה שאשה אשר בגדה מפסידה את כל הרכוש ואת הילדים. ה …

קרא עוד

דר' מאשה הלוי, הרצאות על פוליאמוריה

שמי ד"ר מאשה הלוי, לשעבר דר' לגיאוגרפיה, מרצה וחוקרת באקדמיה וכיום מנחה זוגית ואישית, מגשרת ומאמנת ומקדמת את המודעות לחלופות למונוגמיה.
אני מתמחה בנישת היחסים הפתוחים אבל עובדת גם עם זוגות מונוגמיים, זוגות שחוו בגידה ויחידים שמחפשים זוגיות. כמו כן במהלך לימודי התמחיתי בטיפול בטראומות ופוביות בשיטת ה-NLP ואני עובדת עם אוכלוסיה מגוונת של בני אדם המבקשים לחולל בחייהם שינוי חיובי.
בכובעי השני אני אקטיביסטית. אני מרצה, כותבת, ומופיעה בכל סוגי המדיה במטרה לחשוף את האנשים לאופציה של החלופות למונוגמיה. ברצוני לאפשר לאנשים את זכות הבחירה מתוך מודעות גם ליתרונות וגם לקשיים של כל דרך חיים, בין אם מונוגמית ובין אם א-מונוגמית. אני מאמינה שאין דרך חיים אחת שנכונה לכל בני האדם עם השונות הרבה שלהם ולכן חשוב לחשוף אותם לאפשרויות השונות.