מדוע אנשים בוגדים?

מדוע אנשים בוגדים?

מאז שנוצרו הנישואין נוצר גם הצל של הנישואין, הבגידה. כולנו, אבל כולנו, נגענו בה או ישירות או דרך אדם קרוב אחר. אולי בגדנו, אולי נבגדנו, אולי היינו הצלע השלישית, אולי אחד מההורים שלנו בגד, אולי חבר טוב, אולי חברה סיפרה בבכי על בגידה של בעלה. אין אדם שהנושא הזה לא נוגע לו. הערכות כיום מדברות על כחמישים אחוז מהנשים וכשישים אחוז מהגברים שמנהלים רומנים
או סקס מזדמן עם אחרים במערכות היחסים שלהם. בסקרים שנערכו בארץ ב-2010 הסתבר ש85% מהאנשים הנשואים שאינם חרדיםסיפרו שהם בגדו, בוגדים או לא פוסלים בגידה בעתיד. אז מה קורה שם לאחוזים כל כך גבוהים של בני אדם?

הבגידה היא סיפור מורכב. היא סיפור של כאב, שבירת אמון, שקר והרס אבל היא גם סיפור של גילוי, חיות, תשוקה ובניה מחודשת. התרבות שלנו מביטה על בגידה במבט חד ממדי של שחור ולבן. היא מגנה אותה אבל לא מנסה להבין אותה.
וכמו כל דבר בעולם אם לא נהיה אמיצים מספיק להסתכל על המניעים ועל הדחפים שגורמים לאנשים נורמטיביים ואמינים בכל היבט אחר לבגוד, לא נוכל לייצר שם שינוי. אם נרצה לא לבגוד ושלא יבגדו בנו לא מספיק לגנות את הבגידה בכל פה. לקליניקות של מטפלים מגיעים אינספור אנשים שעד לא מזמן גינו את הבגידות ובזו לבוגדים עד שהם מצאו את עצמם באותה סיטואציה עצמה שאותה גינו עד לפני רגע. אין דבר שמוקע יותר אוניברסלית מבגידה ואין דבר נוסף כה רווח שאנשים מוקיעים ועושים אותו בעצמם במקביל.

בהרצאה הזו אני יוצאת  בעקבות ספרה של פסיכותרפיסטית המפורסמת אסתר פרל, "סיפור מהצד" לבדוק מדוע אנשים
בוגדים, מה הבגידה עושה לבני הזוג שלהם, מה המניעים שלהם, מה אפשר לעשות כדי לצמוח מבגידה ומה אפשר לעשות כדי למנוע אותה. רומן מהצד זה סיפור שנוגע בכולנו. בואו נתחיל לפרק אותו לגורמים ולהבין אותו.

תאריכי ההרצאות/ הסדנאות הקרובות