פוליאמוריה ומערכות יחסים לא מונוגמיות למיניהן תופסות יותר ויותר מקום בתודעה הציבורית וכפועל יוצא מזה בשיח הזוגי וברצונות לפתוח את המערכת.
הזוגות הללו מגיעים לקיניקה שלכם עם התהיות הללו של האם לפתוח את המערכת; עם קשיים כשאחד רוצה לפתוח והאחר לא רוצה לפתוח; ועם העובדה שכבר חיים פתוח, אבל רוצים לבוא לטפל בבעיות שנוצרו עקב הפתיחה. אנשים שחיים פתוח גם מגיעים לטפל בבעיות זוגיות רגילות אולם חוששים לחשוף את העובדה שכך הם חיים, פן ישפטו אותם, מה שעלול לפגום ביעילות הטיפול.
הקורונה רק מעצימה את הרצון האנושי בחופש עקב חסרונו הזמני, ומייצרת עבור חלק מהזוגות סיר לחץ ועודף זמן משותף ללא מרחב אישי ועל ידי כך גורמת למערכת פתוחה להיראות עוד יותר מושכת.
כמו כל דרך, מערכת פתוחה יכולה להייטיב עם הזוגיות או עם האינדיבידואלים המרכיבים אותה ויכולה לפגוע במערכת הזוגית או בבני הזוג עצמם.
כדי שתוכלו לעזור לאנשים שחיים ככה ולעבוד מולם בצורה מקצועית כדאי מאוד להכיר את דרכי החיים הלא מונוגמיות השונות שעונות על צרכים שונים של בני אדם.
כמו כן, כדאי להבין על אילו צרכים עונה בדרך כלל הצורך בפתיחה ועל אילו הצורך בהישארות במונוגמיה כדי שניתן יהיה לחפש דרך שתאפשר לשני הצדדים למלא את הצרכים המהותיים שלהם ולו חלקית ולאפשר תהליך של בירור, ביטחון ושל מרווח נשימה במקביל.